Ua faailoa mai e le uaina tele lipoti tau tupe: Diageo tuputupu malosi, Remy Cointreau alu maualuga ma alu maualalo

Talu ai nei, na faʻaalia ai e Diageo ma Remy Cointreau le lipoti le tumau ma le lipoti lona tolu o le kuata mo le tausaga faʻaletupe 2023.

I le afa muamua o le tausaga faʻaletupe 2023, ua ausia e Diageo le faʻatupulaia numera lua i faʻatauga ma tupe mama, o faʻatauga e 9.4 piliona pauna (e tusa ma le 79 piliona yuan), o se faʻaopoopoga o le 18.4% i lea tausaga ma lea tausaga, ma o tupe maua na maua. 3.2 piliona pauna, o se si'itaga i lea tausaga ma lea tausaga o le 15.2%.O maketi uma e lua na ausia le tuputupu aʻe, ma Scotch Whiskey ma Tequila o vaega iloga.

Ae ui i lea, o faʻamaumauga a Remy Cointreau i le kuata lona tolu o le tausaga faʻaletupe 2023 na maualalo, faʻatasi ai ma le faʻatauga faʻaletino i lalo o le 6% i lea tausaga ma lea tausaga, faʻatasi ai ma le vaega o Cognac o loʻo vaʻaia le sili atu ona faʻaitiitia i le 11%.Ae ui i lea, e faʻavae i luga o faʻamatalaga o le tolu kuata muamua, Remy Cointreau o loʻo faʻatumauina pea le tuputupu aʻe lelei o le 10,1% i le faʻatauga faʻaletino.

Talu ai nei, Diageo (DIAGEO) faʻasalalau lana lipoti tau tupe mo le afa muamua o le tausaga faʻaletupe 2023 (Iulai ia Tesema 2022), faʻaalia ai le tuputupu aʻe malosi i tupe maua ma tupe mama.

I le vaitaimi o lipoti, o le fa'atauga a Diageo e 9.4 piliona pauna (e tusa ma le 79 piliona yuan), o le fa'aopoopoga o le 18.4% i lea tausaga ma lea tausaga;o tupe mama fa'agaioiga e 3.2 piliona pauna (e tusa ma le 26.9 piliona yuan), o le fa'atupuina o le 15.2% i lea tausaga ma lea tausaga.Mo le fa'atupulaia o fa'atauga, e talitonu Diageo na fa'amanuiaina i faiga fa'alelalolagi fa'alelalolagi ma lona fa'aauauina o le taula'i atu i tau fa'afefiloi o oloa, o le fa'atupulaia o tupe mama e mafua ona o le si'itia o tau ma le fa'aputuina o tau o le sapalai e fa'amalieina ai le a'afiaga o tau fa'atatau i luga o tupe mama.

I le tulaga o vaega, o le tele o vaega a Diageo ua ausia le tuputupu ae, faatasi ai ma le whiskey Scotch, tequila ma le pia ua sili ona lauiloa.E tusa ai ma le lipoti, o le faatauina atu o le whisky Scotch na siitia i le 19% i lea tausaga ma lea tausaga, ma o le aofaʻi o faʻatauga na siitia i le 7%;fa'atauga fa'atauga o tequila na fa'atupula'ia i le 28%, ma le aofa'i o fa'atauga fa'aopoopo i le 15%;si'itia le fa'atauga o pia i le 9%;fa'atauga fa'atauga o le rama na si'itia i le 5%.%;fa'atauga fa'atauga o vodka na'o le pa'u i le 2% i le aotelega.

A fua i faʻamatalaga tau maketi fefaʻatauaʻiga, i le vaitaimi o lipoti, o itulagi uma na aofia ai pisinisi a Diageo na faʻatupulaia.Faatasi ai ma i latou, o faʻatauga faʻatau i Amerika i Matu na faʻateleina i le 19%, faʻamanuiaina mai le faʻamalosia o le US dollar ma le tuputupu aʻe o meaola;i Europa, fetuutuunai mo le tuputupu aʻe faʻaletino ma le faʻatupulaia o le tamaoaiga o Turkey, faʻatauga faʻatau e 13%;i le fa'aauauina o le toe fa'aleleia o auala o fefa'ataua'iga ma si'itia o tau I lalo o le fa'asologa, o fa'atauga fa'atau i le maketi i Asia ma le Pasefika na si'itia i le 20%;fa'atauga fa'atau i Amerika Latina ma le Karipiane na fa'atupula'ia i le 34%;faʻatauga faʻatau i Aferika na faʻateleina i le 9%.

Ivan Menezes, Pule Sili o Diageo, fai mai Diageo ua faia se amataga lelei i le tausaga faaletupe 2023. Ua faateleina le toatele o le au i le 36% pe a faatusatusa i luma o le faamai, ma o lana faatulagaga pisinisi ua faaauau pea ona eseese, ma o loo faaauau pea ona sailiili lelei. fa'amaumauga o oloa.O loo tumu pea i le mautinoa i le lumanai.O loʻo faʻamoemoeina i le tausaga faʻaletupe 2023-2025, o le faʻatupulaia o le faʻatauga faʻatauga faʻaola o le a i le va o le 5% ma le 7%, ma o le faʻatupulaia o tupe maua faʻasolosolo faʻasolosolo o le a i le va o le 6% ma le 9%.

O le lipoti tau tupe o loʻo faʻaalia ai o le faʻatauga faʻatau a Remy Cointreau i le vaitaimi o lipoti e 414 miliona euros (e tusa ma le 3.053 piliona yuan), o le faʻaititia o le 6% i lea tausaga ma lea tausaga.Ae ui i lea, na vaʻaia e Remy Cointreau le paʻu e pei ona faʻamoemoeina, ma faʻaalia ai le pa'ū o le faʻatau atu i se tulaga maualuga atu o faʻatusatusaga pe a maeʻa le faʻatulagaina o le US cognac ma le lua tausaga o le tuputupu ae malosi.
Mai le va'aiga o le vaeluaga o vaega, o le fa'aitiitia o fa'atauga na mafua ona o le pa'u o le 11% o fa'atauga a le matagaluega o Cognac i le kuata lona tolu, o le tu'ufa'atasiga lea o le tulaga le lelei i le Iunaite Setete ma le si'itia tele o uta i Saina. .Liqueurs ma spirits, peitaʻi, na siitia i le 10.1%, e mafua ona o le tulaga mataʻina o le Cointreau ma Broughrady whisky.
E tusa ai ma maketi eseese, i le kuata lona tolu, o le faʻatauga i Amerika na paʻu tele, aʻo faʻatauga i Europa, Sasaʻe Tutotonu, ma Aferika na paʻu teisi;Fa'atauga i le itulagi Asia ma le Pasefika na faʻatupulaia malosi, faʻafetai i le atinaʻeina o auala faʻatau oloa femalagaaʻi a Saina ma le faʻaauau pea ona toe faʻaleleia i isi vaega o Asia.
O faʻatauga faʻaletino na faʻateleina i le tolu kuata muamua o le tausaga faʻaletupe, e ui lava i sina paʻu laʻititi o faʻatauga faʻaletino i le kuata lona tolu.O faʻamaumauga o loʻo faʻaalia ai o faʻatauga tuʻufaʻatasia i le kuata muamua e tolu o le tausaga faʻaletupe 2023 o le a 13,05 euros (tusa ma le RMB 9,623 piliona), o le tuputupu aʻe o le 10,1%

E talitonu Rémy Cointreau o le aofaʻi o taumafa e ono faʻamautu i tulaga "masani fou" i kuata a sau, aemaise lava i le US.O le mea lea, e manatu le kulupu o le atinaʻeina o faʻataʻitaʻiga o se taimi umi, e lagolagoina e le faʻaauauina o tupe teufaafaigaluega i faiga faʻatauga ma fesoʻotaʻiga, aemaise lava i le afa lona lua o le tausaga faʻaletupe 2023.

 

 


Taimi meli: Ian-29-2023