Malamalama ma iloa le fagu e fau ai le fui

A o'o i le faiga o fagu, o le mea muamua lava e mafaufau i ai tagata o le fa'ameamea muamua, o le limu, o le gutu ma le pito i lalo.E ui lava o le ulu feula o se tasi foi o le aiga limu, ona o lona laʻititi ma le tau maualalo, o se laʻititi o le aiga limu ma e leʻi tosina atu i ai tagata.E ui ina la'ititi le ulu o le feula, ae e le mafai ona manatu faatauvaa i lana galuega.E i ai se galuega lauiloa.Sei o tatou talanoa i ai:
E fia mānava i totonu o le fa'aū e tasi?
E pei ona taʻu mai e le igoa, o le galuega a le ulu feula o le feulaina lea o le ea i totonu o le avanoa muamua e faʻafefe ai ma faʻatupu, ae ina ia mafai ona galulue faʻatasi ma le thermobottle o loʻo faʻapipiʻiina le ulu, e tele ni vaega o le ea e feula i totonu ma fafo, vaʻai. Ata 1.

 

Tusitusi

Ata fagu tioata

 

Se'i o tatou va'ava'ai po'o le a le ituaiga ea o lo'o i le auala feula:
1. Feula Fa'ai'u: Feula i luga le fa'avae muamua o le limu e fa'alatalata i puipui e fa ma le pito i lalo o le limu, ma mulimuli ane faia le fagu vevela;
2. Fa'amama i fafo o le limu: Fa'amama le ea mai totonu o le fagu vevela i fafo e ala i le va i le va o le gutu fagu ma le paipa feula, ona e ala atu lea i le ipu fa'avevela e fa'aauau ona fa'aulu le vevela i totonu o le fagu vevela i fafo. o le masini e ausia O le malulu i totonu o le thermos e fausia ai le kesi malulu i totonu (Internal Cooling) o le thermos, ma o lenei faʻamafanafanaga faʻafefe e taua tele i le feula ma le feula;
3. E feso'ota'i sa'o i le gutu o le fagu mai le vaega feula lelei.O lenei ea e puipuia ai le gutu o le fagu mai le faʻaleagaina.Ua ta'ua o le Equalizing Air i le alamanuia;
4. O le pito pito i luga o le ulu feula e masani lava ona i ai se tamai tootoo poʻo se pu laʻititi, lea e faʻaaogaina e faʻaalu ai le kesi (Vent) i le gutu fagu;
5. Uunaia e le malosi feula lelei, o le inflated avanoa e latalata i le limu.I le taimi lea, o le kesi i le avanoa i le va o le avanoa ma le limu e oomi ma ui atu i totonu o le pusa faʻagogo poʻo le faʻamalo.fafo (Mold Vented) e puipuia ai le kesi mai le fatuina o se ea ea i totonu o lenei avanoa ma faʻagesegese le saosaoa.
O nai fa'amatalaga nei e uiga i le fa'aogaina ma le fa'agogo taua.

2. Fa'atonuina o le feula lelei:
E masani ona fesili tagata e faʻateleina le saoasaoa ma le lelei o le masini, ma o le tali faigofie: naʻo le faʻateleina o le mamafa o le feula lelei ma e mafai ona foia.
Ae e le o le tulaga lea.Afai o loʻo tatou feulaina le ea ma le maualuga o le mamafa mai le amataga, ona o le avanoa muamua e le o faʻafesoʻotaʻi ma le puipui puipui i le taimi nei, ma o le pito i lalo ole pusa e le o taofia le avanoa.O le avanoa e maua ai se malosi tele o a'afiaga, lea o le a fa'aleagaina ai le avanoa.O le mea lea, pe a amata le feula lelei, e tatau ona feula i totonu ma le maualalo o le ea muamua, ina ia faʻafefeina le avanoa muamua ma latalata i le puipui ma le pito i lalo o le limu.kesi, fa'atupuina ai se fa'amalo fa'a'ave'ave i totonu o le thermos.O le faagasologa o le fa'asilisiliina e fa'apea: .
1 I le amataga o le feula lelei, o le feula lelei e feula ai le avanoa ona pipii ai lea i le puipui o le limu.O le mamafa o le ea maualalo (fa'ata'ita'iga 1.2kg/cm²) e tatau ona fa'aoga i lenei la'asaga, lea e tusa ma le 30% o le va'aiga lelei o le taimi,
2. I le vaega mulimuli, o le taimi malulu totonu o le thermos e faʻatinoina.O le lelei o le ea e mafai ona faʻaogaina le maualuga o le ea (e pei o le 2.6kg / cm²), ma o le tufatufaina i le taimi e tusa ma le 70%.A'o feulaina le mamafa maualuga i le ea thermos, a'o fa'amalo i fafo o le masini e fa'amalo ai.
O lenei faiga e lua-vaega optimization o le feula lelei e le gata ina faʻamautinoaina le faʻavaeina o le thermobottle e ala i le feulaina o le avanoa muamua, ae faʻavaveina foi le vevela o le thermobottle i totonu o le limu i fafo o le masini.

Tolu Fa'avae Fa'aupuga mo le Fa'amalosia o le Usu o Fagu vevela
O nisi tagata o le a fesili e faʻateleina le saoasaoa, pe a mafai ona faʻateleina le ea malulu?
O le mea moni, e leai.Matou te iloa pe a uma ona tuʻuina le avanoa muamua i totonu o le limu, o lona vevela i totonu e maualuga pea e tusa ma le 1160 °C [1], lea e toetoe lava tutusa ma le vevela gob.O le mea lea, ina ia faʻateleina le saoasaoa o le masini, faʻaopoopo i le faʻalauteleina o le ea malulu, e tatau foi ona faʻamalo le vevela i totonu o le thermos, o se tasi lea o ki e puipuia ai le faʻaleagaina o le thermos ma faʻateleina le saoasaoa o le vevela. le masini.
E tusa ai ma le suʻesuʻega ma suʻesuʻega a le kamupani muamua a Emhart, o le faʻafefe o le vevela i le nofoaga faʻapipiʻi e faʻapea: o le faʻafefe o le vevela e faʻatatau i le 42% (Transfered to mold), o le pito i lalo o le vevela o le 16% (Bottom Plate), o le fa'amama lelei o le vevela e maua ai le 22% (I le taimi o le Fa'ai'uga), convection O le fa'afefe o le vevela e maua ai le 13% (convective), ma le fa'afefe o le vevela i totonu e maua ai le 7% (Internal Cooling) [2].
E ui lava o le malulu i totonu ma le vevela o le ea feula lelei e naʻo le 7%, o le faigata o loʻo taoto i le malulu o le vevela i le thermos.O le fa'aogaina o se ta'amilosaga fa'amalo i totonu e na'o le pau lea o le auala, ma o isi auala fa'amafanafana e faigata ona sui.O lenei faiga malulu e sili ona aoga mo fagu maualuga ma mafiafia-pito.
E tusa ai ma le uluai suʻesuʻega a le kamupani Emhart, afai e mafai ona faʻateleina le vevela mai le thermos i le 130%, o le gafatia mo le faʻateleina o le saoasaoa o le masini e sili atu i le 10% e tusa ai ma ituaiga fagu eseese.(Original: Suʻega ma faʻataʻitaʻiga i le Emhart Glass Research Center (EGRC) ua faʻamaonia e mafai ona faʻateleina le faʻaogaina o le vevela o le pusa tioata i totonu i le 130%. Faʻalagolago i le ituaiga ipu tioata, faʻamaonia le tele o le saoasaoa o le faʻateleina o le malosi. saoasaoa fa'ateleina le gafatia e sili atu i le 10%.) [2].E mafai ona iloa le taua tele o le malulu i totonu o le thermos!
E fa'afefea ona ou fa'ateteleina le tele o le vevela mai le thermos?

O le ipu faʻagogo faʻagogo ua mamanuina mo le faʻaogaina o le masini masini e faʻafetaui ai le tele o le kesi kesi.O se ipu lapotopoto ma 5-7 pu o eseese diameters vili i luga ma faʻamau i luga o le ea feula ulu puipui poʻo le ea ulu ma sikulima.E mafai e le tagata fa'aoga ona fetu'una'i le tele o le pu e fa'atatau i le tele, foliga ma le faiga o fagu o le oloa.
2 E tusa ai ma le faʻamatalaga o loʻo i luga, o le faʻamalieina o le taimi malulu (Internal Cooling) i le taimi o le faʻafefe lelei e mafai ona faʻateleina le mamafa o le ea faʻamalosi ma faʻaleleia le saoasaoa ma le aʻafiaga o le faʻamafanafanaga.
3 Taumafai e faʻalautele le taimi lelei i luga o le taimi faʻaeletoroni,
4 I le faagasologa o le feula, e feliuliuaʻi le ʻea e faaleleia ai lona malosi po o le faaaogāina o le “ea mālūlū” e feula ai, ma isi mea faapena. O i latou e tomai i lenei matata o loo suʻesuʻeina pea lava pea tekinolosi fou.
fa'aitete:
I le faiga o le fetaomi ma le feula, talu ai o le tuʻi e tuʻi saʻo i totonu o le vai tioata, o le punch e malosi le malulu, ma o le vevela o le puipui i totonu o le thermos ua matua faʻaititia, e tusa ma lalo ifo o le 900 °C [1].I lenei tulaga, E le o se faʻafitauli o le malulu ma le vevela o le vevela, ae ia faʻatumauina le vevela i totonu o le thermos, o lea e tatau ai ona gauai faʻapitoa i auala eseese o togafitiga mo faʻagasologa eseese o fagu.
4. Ole maualuga ole fagu fa'atonu
I le vaʻaia o lenei autu, o le a fesili nisi tagata o le maualuga o le fagu tioata o le mate + o le limu, lea e foliga mai e itiiti se mea e fai i le ulu o le feula.O le mea moni, e le o le tulaga lea.Ua iloa e le fai fagu: pe a feula e le ulu le ea i le vaeluagalemu ma le po, o le a agai i luga le vevela mumu i lalo o le gaioiga o le ea faʻamalosi, ma o le mamao o lenei gaioiga e suia ai le fagu tioata.le maualuga o.I le taimi nei, e tatau ona sui le fua mo le maualuga o le fagu tioata i le: Mold + Molding + Mamao mai le fagu vevela.O le maualuga atoa o le fagu tioata e matua faʻamaonia e le loloto o le faapalepale o le pito pito o le ulu ulu.O le maualuga e mafai ona sili atu i le tulaga masani.
E lua vaega e tosina atu i ai i le faagasologa o le gaosiga:
1. O le ulu feula e ofuina e le fagu vevela.A toe faʻaleleia le limu, e masani ona iloa o loʻo i ai se liʻo o faʻailoga fagu gutu i luga o le pito i totonu o foliga o le limu.Afai e loloto tele le fa'ailoga, o le a a'afia ai le maualuga atoa o le fagu (o le a umi tele le fagu), va'ai le Ata 3 i le agavale.Faʻaeteete e pulea faʻapalepale pe a toe faʻaleleia.O le isi kamupani e fa'apipi'i se mama (Stopper Ring) i totonu, lea e fa'aoga ai mea uamea po'o mea e le fa'ameamea, ma e suia i taimi uma ina ia mautinoa le maualuga o le fagu tioata.

O le ulu feula e faʻaauau pea ona alu i luga ma lalo i le tele o taimi e faʻapipiʻi ai i luga o le limu, ma o le pito pito o le ulu o le ulu e ofuina mo se taimi umi, lea o le a afaina ai foi le maualuga o le fagu.Ola tautua, faʻamautinoa le maualuga atoa o le fagu tioata.

5. So'oga i le va o le feulaina o le ulu ma le taimi fa'atatau
O taimi faaeletonika ua faʻaaogaina lautele i masini faʻaonaponei faʻaonaponei, ma o le ulu o le ea ma le faʻafefe lelei o loʻo i ai se faʻasologa o fesoʻotaʻiga ma nisi o gaioiga:
1 Feula Mulimuli
Ole taimi amata ole feula lelei e tatau ona fuafua e tusa ai ma le tele ma foliga ole fagu tioata.O le tatalaina o le feula lelei e 5-10 ° mulimuli ane nai lo le ulu ulu.

O le ulu feula e iai sina a'afiaga fa'amautu fagu
I luga o nisi masini fai fagu tuai, o le pneumatic cushioning aafiaga o le limu tatala ma tapunia e le lelei, ma o le fagu vevela o le a lulu agavale ma taumatau pe a tatala le limu.E mafai ona tatou tipi ese le ea i lalo o le ulu o le ea pe a tatalaina le limu, ae o le ea i luga o le ea e leʻi faʻaogaina.I le taimi nei, o loʻo tumau pea le ulu o le ea i luga o le limu, ma pe a tatalaina le limu, e maua ai sina faʻalavelave toso ma le ulu o le ea.malosi, lea e mafai ona faia le matafaioi o le fesoasoani i le tatalaina o le limu ma buffering.Ole taimi ole: ole ulu ole ea e tusa ma le 10 ° mulimuli ane nai lo le tatalaina o le limu.

E fitu seti o le maualuga o le ulu
A matou setiina le maualuga o le ulu kesi, o le gaioiga lautele o le:
1 A uma ona tapuni le limu, e le mafai ona goto le ulu o le ea pe a paʻu le puipui o le ulu o le ea.O le le fetaui lelei e masani ona mafua ai se va i le va o le ulu o le ea ma le limu.
2 Pe a tatalaina le limu, o le tuʻiina o le paʻu o le ulu o le a mafua ai ona paʻu loloto le ulu o le ulu, ma mafua ai ona faʻamalosia le faʻaogaina o le ulu ma le faʻafefe.O se taunuuga, o le masini o le a faatelevaveina le ofuina pe mafua ai le faaleagaina o le limu.I luga o le masini fai fagu gob, e fautuaina e faʻaoga faʻapitoa faʻapipiʻi faʻapipiʻi (Set-up Blowheads), ia e pupuu nai lo le ulu masani o le ea (Run Blowheads), e tusa ma le zero i le minus zero.8 mm.O le faʻatulagaina o le maualuga o le ea e tatau ona mafaufauina e tusa ai ma mea taua e pei o le tele, foliga ma le faiga o le oloa.
Tulaga lelei o le faʻaaogaina o se ulu kesi seti:
1 Fa'atonu vave e sefe le taimi,
2 Le faʻatulagaina o le auala faʻainisinia, lea e ogatasi ma tulaga masani,
3 Fa'atulagaga tutusa e fa'aitiitia ai fa'aletonu,
4 E mafai ona faʻaitiitia le faʻaleagaina o le faʻaogaina o fagu ma le faʻafefe.
Manatua pe a faʻaaogaina le ulu kesi mo le faʻatulagaina, e tatau ona i ai ni faʻailoga manino, e pei o le vali manino pe togitogia i numera mataʻutia, ma isi, ina ia aloese mai le fenumiai ma le ulu kesi masani ma mafua ai le gau pe a uma ona faʻapipiʻi sese i luga o le fagu. masini fai.
8. Fa'avasegaina a'o le'i tu'uina le ulu feula ile masini
O le ulu feula e aofia ai le feula lelei (Fa'ai'u), ta'amilosaga mālūlū (Exhaust Air), feula ulu pito fa'agogo fa'agogo (Vent) ma equalizing ea (Equalizing Air) i le faagasologa lelei feula.O le fausaga e matua faigata ma taua, ma e faigata ona matauina i le mata le lava.O le mea lea, e fautuaina pe a maeʻa le faʻamalo fou poʻo le toe faʻaleleia, e sili ona lelei le suʻeina i meafaigaluega faʻapitoa e siaki ai pe faʻalelei le faʻaogaina ma paipa paipa o auala taʻitasi, ina ia mautinoa o le aʻafiaga e oʻo atu i le maualuga maualuga.O kamupani mai fafo lautele e iai meafaigaluega faʻapitoa e faʻamaonia.E mafai foi ona tatou faia se masini calibration ulu kesi talafeagai e tusa ai ma tulaga i le lotoifale, lea e sili ona aoga.Afai e fiafia a latou paaga i lenei mea, e mafai ona latou vaʻai i se pateni [4]: ​​METHOD AND APARATUS MO LE SUʻeina DUAL-STAGE BLOWHEAD i luga ole Initaneti.
9 Fa'aletonu e ono a'afia i le ulu kesi
Fa'aletonu ona o le le lelei o le fa'atulagaina o tu'i lelei ma le ulu:
1 Faauma I'u
Fa'aaliga: O le gutu o le fagu fa'afefeteina i fafo (fa'ato'a), o le mafua'aga: o le paleni o le ea o le ulu o lo'o feula ua poloka pe ua le aoga.
2 Fa'amau Fa'amau Fa'ailoga
Fa'aaliga: Ta'e papa'u i le pito pito i luga ole gutu o le fagu, mafua ai: O foliga pito i totonu o le ulu o lo'o feula ua matua masaesae, ma o le fagu vevela e alu i luga pe a feula, ma e mafua mai i le a'afiaga.
3 Pi'u Ua
Fa'atinoga: O le ua o le fagu e fa'alili ma e le sa'o.O le mafuaʻaga o le ulu o le ea e le faʻalelei e faʻaumatia ai le vevela ma le vevela e leʻi alu atoa, ma o le fagu vevela e vaivai ma faʻaleagaina pe a uma ona pipii i fafo.
4 Fa'ailoga Pipa
Fa'a'ailoga: O lo'o i ai maosiosia ile puipui totonu ole ua ole fagu.Mafua'aga: A'o le'i feula, e pa'i le paipa feula i le fa'ailoga o le paipa o lo'o fa'atupu ile puipui totonu ole fagu.
5 E le'i Feulaina le Tino
Fa'ailoga: Le lava le fa'atupuina o le tino fagu.Mafua'aga: Le lava le mamafa o le ea po'o le pu'upu'u o le taimi mo le feula lelei, poloka o le fa'asuavai po'o le le lelei o le fetuunaiga o pu o le fa'asuavai ipu.
6 E le'i Feulaina Tau'au
Fa'atinoga: O le fagu tioata e le'o atoatoa ona fausia, e mafua ai le fa'aleagaina o le tau'au fagu.Mafuaaga: le lava le malulu i totonu o le fagu vevela, poloka o le faʻagogo poʻo le le talafeagai o le fetuunaiga o le pu faʻafefe o le ipu faʻafefe, ma le tauau vaivai o le fagu vevela sags.
7 Tu'u sa'o e le fa'amaonia (fagu pi'opi'o) (LEANER)
Fa'atinoga: O le 'ese'esega i le va o le laina ogatotonu o le gutu fagu ma le laina tu'usa'o o le pito i lalo o le fagu, o le mafua'aga: o le malulu i totonu o le fagu vevela e le lava, ma mafua ai ona vaivai tele le fagu vevela, ma o le fagu vevela e lilifa i le tasi itu, ma mafua ai ona alu ese mai le ogatotonu ma faʻaleagaina.
O le mea o loʻo i luga o loʻu lava manatu, faʻamolemole faʻasaʻo aʻu.


Taimi meli: Sep-28-2022