Ua popole le pisinisi pia a Peretania i le le lava o le CO2!

O popolega i le lata mai o le le lava o le carbon dioxide na taofia e se feagaiga fou e taofia ai le sapalai o le carbon dioxide i le aso 1 o Fep.
fagu pia tioata
I le tausaga na teʻa nei, 60% o meaʻai-grade carbon dioxide i Peretania na sau mai le kamupani faʻamaʻi CF Industries, lea na fai mai o le a taofia le faʻatauina atu o oloa faʻatau ona o le siʻitia o tau, ma fai mai le au gaosi meaʻai ma meainu o loʻo faʻaalia le le lava o le carbon dioxide.
Ia Oketopa o le tausaga talu ai, na malilie ai tagata faʻaoga carbon dioxide i se feagaiga e tolu masina e faʻatumauina ai se nofoaga autu o gaosiga.I le taimi muamua, na taʻua e le pule o le nofoaga o le maualuga o tau o le malosi na mafua ai ona taugata tele le faʻaogaina.
O se maliliega e tolu masina e mafai ai e le kamupani ona faʻaauau le faʻagaioiga e muta ia Ianuari 31. Ae fai mai le malo o Peretania o le tagata autu e faʻaaogaina le carbon dioxide ua oʻo nei i se maliega fou ma le CF Industries.
E le’i fa’ailoa mai fo’i fa’amatalaga atoa o lea maliliega, peita’i o lo’o ta’ua i ripoti, e leai se aoga o le feagaiga fou mo tagata totogi lafoga ma fa’aauau pea i le tautotogo.

James Calder, pule sili o le Independent Brewers Association of Great Britain (SIBA), na fai mai i le faafouga o le maliliega: “Ua fesoasoani le malo i le alamanuia CO2 e ausia se maliliega e faamautinoa ai le faaauauina o le sapalai o le CO2, lea e taua tele i le gaosiga. o le tele o faleoloa laiti.I le le lava o sapalai i le tausaga talu ai, na maua ai i lalo fale gaosi oloa tuto'atasi i le pito i lalo o le laina sapalai, ma e to'atele sa tatau ona taofi le fa'avaina se'ia toe fo'i mai sapalai CO2.O lo'o va'aia pe fa'afefea ona suia tu'utu'uga ma tau o sapalai a'o si'itia tau i luga o le laupapa, O le a iai se a'afiaga tele i pisinisi laiti o lo'o tauivi.E le gata i lea, o le a matou unaʻia le malo e lagolago fale gaosi oloa laiti o loʻo taumafai e faʻaleleia le lelei ma faʻaitiitia lo latou faʻalagolago i le CO2, faʻatasi ai ma le faʻatupega a le malo e teu faʻafaigaluega i atinaʻe tetele e pei o le toe faʻaaogaina o le CO2 i totonu o le fale pia."
E ui i lea maliliega fou, o loʻo tumau pea le popole o le pisinisi pia i le leai o se fofo umi ma le faalilolilo o loʻo siomia ai le feagaiga fou.
"I se taimi umi, e manaʻo le malo e vaʻai le maketi e faia ni laasaga e faʻateleina ai le maufetuunaʻi, ma o loʻo matou galulue i lena mea," o le tala lea i se faʻamatalaga a le malo na tuʻuina atu ia Fepuari 1, e aunoa ma le tuʻuina atu o nisi faʻamatalaga.
O fesili e uiga i le tau na malilie i ai i totonu o le fefaʻatauaʻiga, o le aʻafiaga i fale pia ma popolega pe o le a tumau pea le aofaʻi o sapalai, faʻapea foʻi ma le faʻamuamua o manu, o loʻo tuʻuina atu uma mo le faʻatau.
James Calder, pule sili o le British Beer and Pub Association, na faapea mai: “E ui ina faamalosia le maliliega i le va o le pisinisi pia ma le kamupani CF Industries, ae o loo i ai se manaoga faanatinati ina ia malamalama atili i le natura o le maliega ina ia malamalama ai i aafiaga i luga. tatou alamanuia.a'afiaga, ma le fa'atumauina umi o le sapalai o le CO2 i le pisinisi meainu a Peretania".
Na ia faʻaopopoina: “O loʻo pagatia pea la matou pisinisi i se taumalulu mataʻutia ma o loʻo feagai ma le faʻatupulaia o tau i itu uma.O se fa'ai'uga vave i le sapalai CO2 e taua tele i le fa'amautinoaina o se toe fa'aleleia malosi ma tumau mo le pisinisi pia ma fale fa'atau.”
Ua lipotia mai e faapea o le vaega o pisinisi pia a Peretania ma le Matagaluega o le Siosiomaga, Meaʻai ma Mataupu Tau i Nuʻu o loʻo fuafua e fono i se taimi e talanoaina ai le faʻaleleia atili o le faʻaleleia o le sapalai o le carbon dioxide.E leai se isi tala fou.


Taimi meli: Feb-21-2022