O le fa'atauga a le US craft brewery e fa'atupulaia i le 8% i le 2021

E tusa ai ma fuainumera lata mai, o fale gaosi oloa a Amerika na gaosia le aofaʻi o le 24.8 miliona paelo pia i le tausaga talu ai.

fagu tioata

I le American Brewers Association's Craft Brewing Industry Annual Production Ripoti, o faʻamatalaga o loʻo faʻaalia ai o le US craft beer industry o le a tuputupu aʻe i le 8% i le 2021, faʻateleina le aofaʻi atoa o le maketi o pia mai le 12.2% i le 2020 i le 13.1%.
O faʻamaumauga o loʻo faʻaalia ai o le aofaʻi o faʻatauga o le maketi pia a Amerika i le 2021 o le a faʻateleina i le 1%, ma o faʻatauga faʻatau e faʻatatau i le $ 26.9 piliona, faʻamauina mo le 26.8% o le maketi, o se faʻaopoopoga o le 21% mai le 2020.
E pei ona faʻaalia i faʻamaumauga, o faʻatauga faʻatau atu ua faʻateleina le malosi nai lo le faʻatau, tele ona o tagata ua siitia atu i pa ma faleaiga, lea e maualuga atu ai le tau faʻatau atu nai lo le faʻatau atu e ala i totonu o faleoloa ma luga ole laiga.
E le gata i lea, o le lipoti o loʻo faʻaalia ai e sili atu i le 172,643 galuega tuusaʻo e maua ai e le pisinisi pia pia, o le 25% o le siʻitia mai le 2020, o loʻo faʻaalia ai o loʻo toe faʻafoʻi atu e le pisinisi le tamaoaiga ma fesoasoani i tagata e sosola ese mai le leai o ni galuega.
Na taʻua e Bart Watson, o le tamaʻitaʻi sili o le tamaoaiga i le American Brewers Association: “Na toe faʻaleleia le faʻatauga o pia i le 2021, faʻamalosia e ala i le toe faʻaleleia o taavale faʻatau ma fale pia.Ae ui i lea, o faʻatinoga na faʻafefiloi i faʻataʻitaʻiga pisinisi ma faʻafanua, ma o loʻo faʻagasolo pea le tulaga o gaosiga 2019, e faʻaalia ai le tele o fale gaosi oloa o loʻo i ai pea i se tulaga toe faʻaleleia.Faʻatasi ma faʻaauau sapalai filifili ma faʻatauga luʻitau, 2022 o le a avea ma tausaga taua mo le tele o fai ava.
O lo'o fa'ailoa mai e le American Brewers Association o lo'o fa'aauau pea ona a'e le aofa'i o fale fai va'a o lo'o fa'agaoioia i le 2021, e o'o atu i le maualuga i taimi uma e 9,118, e aofia ai ma 1,886 microbreweries, 3,307 homebrew bars, 3,702 pub breweries ma 223 Regional craft brewery.O le aofaʻi o fale gaosi oloa o loʻo faʻaogaina e 9,247, mai le 9,025 i le 2020, faʻaalia faailoga o le toe faʻaleleia i totonu o le alamanuia.
I le 2021 atoa, 646 fale pia fou na tatalaina ma 178 tapunia.Ae ui i lea, o le numera o fale pia fou na pa'ū mo le lua tausaga faʻasolosolo, faʻatasi ai ma le faʻaauauina o le paʻu e atagia mai ai se maketi matua.E le gata i lea, o le lipoti o loʻo faʻamamafaina ai faʻafitauli faʻamaʻi o loʻo i ai nei ma le siʻitia o tului e pei o isi mea.
I le itu lelei, ua faʻaitiitia foʻi tapunia fale pia laiti ma tutoʻatasi i le 2021, masalo faʻafetai i le faʻaleleia o faʻatauga ma faʻaopoopo tupe faʻaola a le malo mo le au fai ava.
Na faamatala e Bart Watson e faapea: “E ui e moni ua telegese le faatupulaia o fale fai ava i ni nai tausaga ua mavae, ae o le faaauauina pea o le numera o fale gaosi oloa laiti ua faaalia ai o loo i ai se faavae mautu mo a latou pisinisi ma manaoga mo a latou pia.”
E le gata i lea, o le American Brewers Association na tuʻuina atu se lisi o kamupani pito i luga o le 50 craft beer ma le aofaʻi o kamupani fai ava i le Iunaite Setete e ala i le faatauina atu o pia taʻitasi.O le mea e sili ona taua, o le 40 o le 50 pito i luga o kamupani pia i le 2021 o kamupani laiti ma tutoʻatasi pia pia, e faʻapea o le manaʻo o Amerika mo pia vaʻaia moni e sili atu nai lo kamupani tetele.-fa'ailoga pia.


Taimi meli: Apr-15-2022