fagu tioata umi

E tele mea mata'eta'e mata'eta'e ua maua mai i Itulagi i Sisifo o Saina anamua, e tusa ma le 2,000 tausaga, ma o oloa tioata pito i leva i le lalolagi e 4,000 tausaga.E tusa ai ma tala a tagata suʻesuʻe i mea anamua, o le fagu tioata o se mea e sili ona lelei ona faʻasaoina i le lalolagi, ma e le faigofie ona pala.Fai mai le au kemisi, o le tioata o le tuafafine masaga o le oneone, ma a o iai le oneone i luga o le eleele, o le tioata o loo i luga o le eleele.
E le afaina se fagu tioata, e le faapea o le fagu tioata e le mafai ona faatoilaloina i le natura.E ui lava e le mafai ona faʻaumatia faʻamaʻi, e mafai ona "faʻaumatia" faaletino.O le matagi ma le vai o le natura o lona fili sili lea.
I Fort Bragg, Kalefonia, Iunaite Setete, o loo i ai se matafaga felanulanuai.A e savali i totonu, e mafai ona e vaʻaia o loʻo faia i ni polo felanulanuaʻi e le mafaitaulia.O pelleti nei e le o ni maa i le natura, ae o fagu tioata e lafoai e tagata.I le vaitau o le 1950, sa fa'aaogaina e fai ma fale lafoa'i mo fagu tioata lafoa'i, ona tapuni ai lea o le fale lafoa'i, ma totoe ai le fiasefulu afe o fagu tioata na totoe, ae na'o le 60 tausaga, na fa'aiila e le sami o le Vasa Pasefika. lamolemole ma lapotopoto.

fagu tioataI le isi 100 tausaga pe sili atu, o le oneone tioata lanu lanu o le a mou atu, fai mai saienitisi.Talu ai ona o le vai o le sami ma le savili o le sami e mimilo ai le mata o le tioata, a o faagasolo taimi, e tafi ese le tioata i foliga o ni mea ninii, ona aumai lea i le sami e le vai o le sami, ma iu ai ina goto i lalo o le sami.
O le matafaga mataʻutia e aumaia ai e le gata o le fiafia vaaia, ae e taʻitaʻia ai foi i le mafaufau pe faʻafefea ona toe faʻaaogaina mea tioata.
Ina ia puipuia otaota tioata mai le faaleagaina o le siʻosiʻomaga, e masani ona matou faia auala toe faʻaaogaina.E pei o le u'amea toe fa'aaogaina, o tioata toe fa'aaogaina e toe tu'u i totonu o le ogaumu ina ia toe liusuavai.Talu ai o le tioata o se faʻafefiloi ma e leai se mea faʻafefeteina tumau, o le ogaumu e faʻapipiʻi i le eseese o le vevela gradients, ma o vaega taʻitasi o le a faʻafefeteina tioata o mea eseese ma vavae ese ai.I luga o le ala, e mafai foi ona aveese mea leaga e le manaʻomia e ala i le faʻaopopoina o isi vailaʻau.
O le toe fa'aaogaina o mea tioata i lo'u atunuu na amata tuai, ma o le fa'aogaina e tusa ma le 13%, o lo'o tuai i tua atu o atunu'u atia'e i Europa ma le Iunaite Setete.O alamanuia talafeagai i atunuu ua taua i luga ua matua matutua, ma o tekinolosi toe faʻaaogaina ma tulaga faʻataʻitaʻi ua agavaa mo faʻamatalaga ma aʻoaʻoina i loʻu atunuu.


Taimi meli: Me-12-2022