O le afifiina o fagu tioata e sili atu le soifua maloloina

I le avea ai ma se tasi o oloa tioata autu, fagu ma apa e masani ma e sili ona fiafia i ai pusa afifi.I le tele o tausaga talu ai, faʻatasi ai ma le atinaʻeina o tekonolosi tau pisinisi, o le tele o mea faʻapipiʻi fou e pei o palasitika, mea faʻapipiʻi, pepa faʻapipiʻi faʻapitoa, tinplate, ma alumini pepa ua gaosia.O mea fa'apipi'i o tioata o lo'o fa'atauva'a ma isi mea fa'apipi'i.Ona o fagu tioata ma apa e iai le lelei o le manino, lelei vailaʻau mautu, tau maualalo, foliga matagofie, faigofie le gaosiga ma le gaosiga, ma e mafai ona toe faʻaaogaina ma faʻaaogaina i le tele o taimi, e tusa lava pe latou te feagai ma tauvaga mai isi mea faʻapipiʻi, fagu tioata ma apa. iai isi mea fa'apipi'i e le mafai ona sui.fa'apitoa.
I tausaga talu ai nei, i le sili atu ma le sefulu tausaga o faʻataʻitaʻiga o le olaga, ua iloa ai e tagata o le suauʻu taumafa, uaina, vineka ma soya soya i paelo palasitika (fagu) e afaina ai le soifua maloloina o tagata:
1. Fa'aaogā pakete palasitika (fagu) e teu ai suau'u taumafa mo se taimi umi.O le suau'u taumafa o le a mautinoa lava le solo i totonu o palasitika e afaina ai le tino o le tagata.
O le 95% o le suauu taumafa i le maketi i totonu o le atunuu o loʻo faʻapipiʻiina i pusa palasitika (fagu).O le taimi lava e teu ai mo se taimi umi (e masani lava e sili atu i le vaiaso), o le suauʻu taumafa o le a solo i totonu o mea faʻapipiʻi e afaina ai le tino o le tagata.Ua aoina e tagata tomai faapitoa i totonu o le atunuu le suauu salati soya, suauu palu, ma le suauu pinati i paelo palasitika (fagu) o ituaiga eseese ma aso gaosi eseese i luga o le maketi mo suesuega.O fa'ai'uga o su'ega o lo'o fa'aalia ai o paelo palasitika uma na fa'ata'ita'iina (fagu) o lo'o iai le suāu'u taumafa.Plasticizer "Dibutyl Phthalate".
Plasticizers ei ai sona aafiaga oona i le tino o le tagata, ma e sili atu ona oona i alii.Ae ui i lea, o aʻafiaga oona o palasitika e masani ma faigata ona iloa, o lea ina ua mavae le silia ma le sefulu tausaga o lo latou salalau lautele, ua na o le taimi nei ua tosina atu ai le mafaufau o tagata atamamai i totonu ma fafo.
2. Uaina, vineka, sosi soya ma isi mea manogi i paelo palasitika (fagu) e faigofie ona pisia i le ethylene e afaina ai tagata.
Paila palasitika (fagu) e masani lava ona faia i mea e pei o le polyethylene poʻo le polypropylene ma faʻaopoopo i le tele o solvents.O mea nei e lua, polyethylene ma le polypropylene, e le o'ona, ma o mea inu apa e leai ni a'afiaga leaga i le tino o le tagata.Ae ui i lea, talu ai o fagu palasitika o loʻo i ai pea sina vaega itiiti o le ethylene monomer i le taimi o le gaosiga, afai e teuina mea gaʻo-solu e pei o le uaina ma le vineka mo se taimi umi, o le a tutupu faʻalavelave faʻaletino ma vailaʻau, ma o le ethylene monomer o le a faʻagasolo malie. .E le gata i lea, o paʻu palasitika (fagu) e faʻaaogaina e teu ai uaina, vineka, soya soya, ma isi, i luga o le ea, fagu palasitika o le a matua ona o le gaioiga o le okesene, ultraviolet rays, ma isi mea, faʻasaʻo atili vinyl monomers, faia le uaina teuina i totonu o paelo (fagu), Vinegar, soya soya ma isi mea leaga.
O le taumafaina umi o mea'ai ua pisia i le ethylene e mafai ona fa'ao'o, ulu tiga, faufau, leai se 'ai, ma leiloa manatua.I tulaga ogaoga, e mafai foi ona oʻo atu i le anemia.
Mai mea o loʻo i luga, e mafai ona faʻamaonia e faʻapea o le faʻaauau pea o le faʻaleleia o le sailiga o tagata i le tulaga lelei o le olaga, o le a sili atu ona gauai tagata i le saogalemu o meaʻai.Faatasi ai ma le taʻutaʻua ma le faʻaogaina o fagu tioata ma apa, fagu tioata ma apa o se ituaiga pusa afifi e aoga i le soifua maloloina o tagata.O le a faasolosolo malie ona avea ma maliega a le toʻatele o tagata faʻatau, ma o le a avea foi ma avanoa fou mo le atinaʻeina o fagu tioata ma apa.


Taimi meli: Aukuso-30-2021