Top 10 tovine sili ona matagofie!Ua lisiina uma o measina faaleaganuu a le lalolagi

Ua oo mai le tautotogo ma ua oo i le taimi e toe malaga ai.Ona o le aʻafiaga o faʻamaʻi, e le mafai ona matou malaga mamao.O lenei tusiga e mo oe e fiafia i le uaina ma le ola.O le vaaiga o loʻo taʻua i le tusiga o se nofoaga e tatau ona asiasi i ai ia le itiiti ifo ma le tasi i le olaga mo tagata fiafia i le uaina.ae faapefea?A uma le fa'ama'i, ta o!
I le 1992, na faʻaopoopoina e UNESCO le mea "lanu faʻaleaganuʻu" i le faʻavasegaina o measina a tagata, lea e faʻatatau i na vaaiga mataʻina e mafai ona vavalalata vavalalata natura ma aganuu.Talu mai lena taimi, o le laufanua e fesoʻotaʻi ma le tovine ua tuʻufaʻatasia.
O i latou e fiafia i le uaina ma femalagaaiga, aemaise lava i latou e fiafia e faimalaga, e le tatau ona misia le pito i luga e sefulu o vaaiga.O tovine e sefulu ua avea ma mea ofoofogia e sefulu o le lalolagi uaina ona o lo latou matagofie o vaaiga, uiga eseese, ma le poto faaletagata.
O laufanua uma o tovine e atagia mai ai se mea moni: o le naunautaiga o tagata soifua e mafai ona faʻaauauina le faʻatoʻaga.

A o talisapaia nei vaaiga matagofie, o loʻo taʻu mai ai foi ia i tatou o le uaina i totonu o a tatou ipu tioata o loʻo i ai e le gata o tala faʻafefe, ae o se "nofoaga moemiti" tatou te fiafia i ai.
Vanu o Douro, Potukale

O le Vanu o Alto Douro i Potukale na taʻua o se Nofoaga o Measina a le Lalolagi i le 2001. O le laufanua iinei e matua sologa lelei, ma o le tele o tovine o loʻo i luga o le papa maʻa poʻo le papa maʻa, ma e oʻo atu i le 60% o mauga e tatau ona tipiina i luga o vaapiapi. e toto vine.Ma o le lalelei iinei e viia foi e le au faitio uaina e "matagofie".
Cinque Terre, Liguria, Italia

O le Cinque Terre na lisiina o se Nofoaga o Measina a le Lalolagi i le 1997. O mauga i luga o le talafatai o le Metitirani e tifato, ma fausia ai le tele o papa e toetoe lava a pa'ū i totonu o le sami.Ona o le fa'aauauina o tofi o le tala fa'atupu vine anamua, o lo'o fa'atumauina pea le faiga o galuega fa'atumu iinei.150 hectares o tovine ua avea nei ma igoa AOC ma paka a le atunuu.
O uaina na gaosia e masani lava mo le maketi i le lotoifale, o le ituaiga vine mumu autu o Ormeasco (o le isi igoa mo Docceto), ma le vine paʻepaʻe o Vermentino, e maua ai se uaina paʻepaʻe mago ma malosi malosi ma uiga.
Hanikeri Tokaj

Tokaj i Hanikeri na faʻaalia o se Nofoaga o Measina a le Lalolagi i le 2002. O loʻo i totonu o tovine i le pito i luga o le itu i matu sasaʻe o Hanikeri, o le Tokaj noble rot sweet wine na gaosia o se tasi lea o le uaina suamalie sili ona tuai ma sili ona lelei i le lalolagi.Tupu.
Lavaux, Suisilani

Lavaux i Suiselani na tusia i le Lisi o Measina a le Lalolagi i le 2007. E ui lava o Suitiselani i le Alps o loʻo i ai se tau malulu malulu, o le papupuni o mauga na fausia ai le tele o laufanua vanu susulu.I luga o le susulu o le la i luga o vanu poʻo matafaga vaituloto, e mafai lava ona gaosia le tulaga maualuga ma mea faʻapitoa.uaina.I le tulaga masani, o uaina Suiselani e taugata ma e seasea auina atu i fafo, o lea e seasea maua i maketi i fafo.
Piedmont, Italia
O Piedmont e i ai se tala faasolopito umi o le gaosiga o uaina, na amata mai i taimi o Roma.I le 2014, na filifili ai UNESCO e tusi tovine o le Piedmont region o Italia i le Lisi o Measina a le Lalolagi.

O Piedmont o se tasi o itulagi sili ona lauiloa i Italia, ma e oʻo atu i le 50 poʻo le 60 vaega laiti, e aofia ai le 16 DOCG itulagi.O le pito sili ona lauiloa o le 16 DOCG itulagi o Barolo ma Barbaresco, lea e faʻaalia ai Nebbiolo.O uaina e gaosia iinei o loʻo sailia foi e tagata fiafia i le uaina i le lalolagi atoa.
Saint Emilion, Farani

Na tusia Saint-Emilion i le Lisi o Measina a le Lalolagi i le 1999. O lenei taulaga e afe tausaga le matua o loo siʻomia e ni vaega o togāvine.E ui o le tovine o Saint-Emilion e matua faʻatumauina, e tusa ma le 5,300 hectares, o le aia tatau o meatotino e matua salalau.E silia ma le 500 tama'i fale fa'ato'aga uaina.E tele suiga o laufanua, e sili atu ona lavelave le lelei o le eleele, ma e fai si eseese o gaosiga.uaina.O lo'o fa'atumauina fo'i le fa'agaioiga o le fa'ato'aga uaina i totonu o Bordeaux i lea eria, e maua mai ai le tele o sitaili fou o uaina mumu i ni vaega laiti ma i tau maualuga.
Pico Island, Azores, Potukale

Lisi o se Nofoaga o Measina a le Lalolagi i le 2004, Pico Island o se tuufaatasiga matagofie o motu matagofie, maugamu filemu ma tovine.O le tu masani o le togavine sa matua tuufaasolo mai iinei.
I luga o aʻega o le mauga mu, o le tele o pa puipui o loʻo siomia ai tovine matagofie.Sau iinei, e mafai ona e fiafia i vaaiga e le masani ai ma tofo i le uaina e le mafaagaloina.
Upper Rhine Valley, Siamani

O le Upper Rhine Valley na taʻua o se Nofoaga o Measina a le Lalolagi i le 2002. Talu ai e maualuga le latitu ma e masani ona malulu le tau, e faigata ai ona totoina vine.O le tele o tovine sili ona lelei o lo'o i luga o le la i luga o le vaitafe.E ui ina tifato ma faigata ona ola le laufanua, ae e maua mai ai nisi o uaina sili ona manaia Riesling i le lalolagi.
Tovine Burgundy, Farani
I le 2015, na tusia ai le French Burgundy vine terroir i le Lisi o Measina a le Lalolagi.O le itulagi uaina Burgundy ei ai lona talafaasolopito o le silia ma le 2,000 tausaga.I le mae'a ai o se tala'aga umi o le fa'ato'aga ma le fa'ainu, ua fausia ai se tu ma aga fa'alenu'u tulaga ese o le fa'ailoa sa'o ma le fa'aaloalo i le natura fa'anatura (climat) o se fasi fanua tovine.O nei meatotino e aofia ai le tau ma le eleele, tulaga o le tau o le tausaga ma le matafaioi a tagata.

O le taua o lenei igoa e matua mamao lava, ma e mafai ona fai mai e talia lelei e tagata uaina i le salafa o le lalolagi, aemaise lava le faʻailoga aloaia o le tulaga sili ona lelei lautele o loʻo faʻaalia e le 1247 terroirs ma uiga masani masani i Burgundy, faia Faatasi ai ma uaina matagofie ua gaosia i lenei laueleele, ua aloaia aloaia o se oa o aganuu faaletagata.
itulagi champagne o Farani

I le 2015, o mauga o le champagne Farani, fale vine ma fale uaina na aofia i le Lisi o Measina a le Lalolagi.O le taimi lea na aofia ai le itulagi o Champagne i le Nofoaga o Measina a le Lalolagi, e aofia ai ni mea e tolu, o le muamua o le Champagne Avenue i Epernay, o le lona lua o le mauga o Saint-Niquez i Reims, ma mulimuli ane o le mauga o Epernay.
Ave le nofoaafi mai Pale i Reims mo le itula ma le afa ma taunuu i le lauiloa Champagne-Ardennes itulagi i Farani.I tagata tafafao maimoa, o lenei nofoaga e manaia e pei o le vai auro e gaosia.


Taimi meli: Mati-22-2022