Ua tipi e Rusia le sapalai o kesi, tagata fai tioata Siamani i luga o le augutu o le atuatuvale

(Agence France-Presse, Kleittau, Siamani, 8th) Siamani Heinz Glass (Heinz-Glas) o se tasi o kamupani sili ona tele i le lalolagi gaosi fagu manogi manogi.Ua o'o i le tele o fa'alavelave i le 400 tausaga ua tuana'i.Taua Lona Lua a le Lalolagi ma le faaletonu o le suauu i le 1970s.

Ae ui i lea, o le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le malosi o loʻo i ai nei i Siamani ua afaina ai le ola autu o Heinz Glass.

"Ua matou i ai i se tulaga faʻapitoa," o le tala lea a Murat Agac, sui pule sili o Heinz Glass, o se kamupani a le aiga na faavaeina i le 1622.

"Afai e taofi le sapalai o le kesi ... ona foliga mai lea e mou atu le pisinisi tioata Siamani," o lana tala lea i AFP.

Mo le faia o tioata, o le oneone e faʻavevela i le 1600 tikeri Celsius, ma o le kesi masani o le faʻaaogaina tele o le malosi.Seia oo mai talu ai nei, o le tele o voluma o le kasa masani a Rusia na tafe atu i paipa i Siamani e faʻaitiitia ai tau o gaosiga, ma o tupe maua faaletausaga mo Heinz e ono tusa ma le 300 miliona euros (9.217 piliona Taiwan dollars).

Faatasi ai ma tau faatauva, o oloa auina atu i fafo e maua ai le 80 pasene o le aofaʻi o oloa gaosi tioata.Ae e masalosalo o lenei faʻataʻitaʻiga tau tamaoaiga o le a aoga pea pe a uma le osofaʻiga a Rusia i Ukraine.

Ua tipi ese e Moscow sapalai kesi i Siamani i le 80 pasene, i le mea e talitonuina o se taumafaiga e faʻaleagaina le faaiuga a le tamaoaiga tele atoa i Europa e lagolagoina Ukraine.

E le gata i le Heinz Glass, ae o le tele o pisinisi a Siamani o loʻo faʻalavelave ona o le faʻaleagaina o le kesi masani.Ua lapataia e le malo o Siamani e faapea e mafai ona motusia atoa le kesi a Rusia, ma o le tele o kamupani o loo faia ni fuafuaga mo faalavelave faafuasei.Ua o'o le fa'alavelave i lona tumutumuga a'o lalata mai le taumalulu.

O lo'o va'ava'ai le kamupani fa'ama'i tele BASF i le suia o le kesi fa'alenatura i le suau'u suau'u i lona fale tele lona lua i Siamani.O Henkel, lea e faʻapitoa i mea faʻapipiʻi ma faʻamaufaʻailoga, o loʻo mafaufau pe mafai e tagata faigaluega ona galulue mai le fale.

Ae mo le taimi nei, o loʻo faʻamoemoe pea le pulega a Heinz Glass e mafai ona sao mai le afa.

Fai mai Ajak talu mai le 1622, “ua lava faalavelave… I le na o le 20 seneturi, sa i ai le Taua Muamua a le Lalolagi, Taua Lona Lua a le Lalolagi, le faaletonu o le suauu i le vaitau o le 1970, ma le tele o isi tulaga ogaoga.Matou te tutu uma lava Ua uma,” o lana tala lea, “ma o le a tatou maua foi se auala e foia ai lenei faalavelave.”


Taimi meli: Aukuso-26-2022