O fagu tioata o mea e teu ai vaila'au i lalo ole su'esu'eina ole microscope

I se taimi ua tuanaʻi, na lipotia mai e le US "Wall Street Journal" o le oʻo mai o tui o loʻo feagai ma se fagu: o le le lava o fagu tioata mo le teuina ma tioata faʻapitoa e pei o mea mataʻutia o le a faʻalavelaveina le gaosiga tele. E iai la ni mea fa'apitoa i lenei fagu tioata?

I le avea ai o se mea faʻapipiʻi e faʻafesoʻotaʻi saʻo ai vailaʻau, o fagu tioata vailaʻau e faʻaaogaina lautele i le fanua o mea faʻapipiʻi vailaʻau ona o latou faʻatinoga mautu, e pei o fagu, ampoules, ma fagu tioata faʻafefe.

Talu ai ona o fagu tioata vailaʻau o loʻo fesoʻotaʻi saʻo ma vailaʻau, ma o nisi e tatau ona teuina mo se taimi umi, o le fetaui lelei o fagu tioata vailaʻau ma vailaʻau e fesoʻotaʻi saʻo ma le lelei o vailaʻau, ma e aofia ai le soifua maloloina ma le saogalemu o le tagata lava ia.

O le gaosiga o fagu tioata, o le faʻatamala i suʻega ma isi mafuaʻaga ua mafua ai nisi faʻafitauli i le fanua o vailaʻau faʻapipiʻi i tausaga talu ai nei. Faataitaiga:

Le lelei o le acid ma le alkali resistance: Pe a faatusatusa i isi mea afifiina, tioata e fai si vaivai i le acid resistance, aemaise alkali resistance. O le taimi lava e le lelei ai le tioata, pe le filifilia foi mea talafeagai, e faigofie lava ona lamatia le lelei o vailaʻau ma e oʻo lava i le soifua maloloina o tagata gasegase. .

O faʻagasologa o gaosiga eseese e iai aʻafiaga eseese i luga o le lelei o oloa tioata: pusa tioata faʻapipiʻi e masani ona gaosia e ala i le faʻaogaina ma le faʻatonutonuina o faiga. O faʻagasologa o gaosiga eseese o loʻo i ai se aafiaga sili atu i le lelei o le tioata, aemaise lava i luga o le tetee o le pito i totonu. O le mea lea, o le faʻamalosia o le faʻatonutonuina o suʻesuʻega ma tulaga faʻataʻitaʻiga mo le faʻatinoina o mea faʻapipiʻi vailaʻau fagu tioata ei ai se aafiaga taua i le tulaga lelei o le afifiina o vailaʻau ma le atinaʻeina o pisinisi.

O mea autu o fagu tioata
O fagu tioata o mea fa'apipi'i vaila'au e masani ona iai le silicon dioxide, boron trioxide, alumini oxide, sodium oxide, magnesium oxide, potassium oxide, calcium oxide ma isi mea.
O a ni fa'afitauli i fagu tioata
· O le faʻafefe o faʻataʻitaʻiga o metala alkali (K, Na) i totonu o le tioata e taʻitaʻia ai le faʻateleina o le tau o le pH o le falemaʻi.
· Mata'eta'e maualalo po'o le fa'a'umi'umi ona tafi e vai alkaline e ono pa'u'u ai: o le pa'u tioata e ono poloka ai ala toto ma mafua ai le thrombosis po'o le pulmonary granulomas.
· Fa'asao o elemene leaga i totonu o tioata: e ono iai elemene leaga ile fua fa'atatau o tioata
· Ion alumini e fa'afefete i tioata e iai a'afiaga leaga i so'o fa'aola

O le su'esu'eina o le electron microscopy e masani lava ona mata'ituina le tafia ma le pa'u o le pito i totonu o le fagu tioata, ma e mafai fo'i ona su'esu'eina le vai vaila'au. Matou te faʻaogaina le Feiner desktop scanning electron microscope e mataʻituina ai le pito i luga o le fagu tioata, e pei ona faʻaalia i le Ata 1. O le ata agavale o loʻo faʻaalia ai le pito i totonu o le fagu tioata ua pala e le vailaʻau vai, ma o le ata saʻo o loʻo faʻaalia ai totonu o le vai. fagu tioata e umi ona tafia. O le vai e fa'afeagai ma le fagu tioata, ma le lamolemole i totonu e pala. O le pala mo taimi umi o le a mafua ai se vaega tele o le tipi. O le taimi lava e tui ai le vaifofo pe a uma nei gaioiga i totonu o le tino o le tagata maʻi, o le a iai se aafiaga leaga i le soifua maloloina o le maʻi.


Taimi meli: Nov-03-2021